adamantios

ADAMANTIOS FRANTZIS

Emri i kompanisë: ANTEA Cement
Të ardhurat bruto 2015: 41.6 milionë EURO
Numri i punonjësve: 209
Vendndodhja: Krujë

ANTEA Cement sh.a. është më i madhi investim i tipit “greenfi eld” në Shqipëri, vlera e përgjithshme e të cilit kapërcen 200 milionë euro si një nga kompanitë më të mëdha industriale që operon në Shqipëri. Investimi është bërë bashkarisht nga Titan Group, një kompani shumëkombëshe greke e çimentos, Korporata Ndërkombëtare e Financave (KNF) – organizatë e Bankës Botërore kjo – si dhe Banka Europiane pr Rindërtim dhe Zhvillim (BERZh). Titan Group, kompania amë e Antea Cement J.S.C., është kompani e materialit ndërtimor të integruar vertikalisht, e themeluar më 1902 në Greqi, me 13 fabrika dhe me operacione të shtuara që shënojnë të ardhura prej 1.1 miliardë eurosh si dhe 25 milionë tonë të kapacitetit prodhues në disa rajone si Europa Juglindore (Shqipëri, Bullgari, Greqi, Kosovë, Maqedoni dhe Serbi), Egjipt, Turqi dhe ShBA. Fabrika e çimentos ka kapacitetin prej 1.5 milion tonësh të çimentos. Ngadalësimi i veprimtarisë ndërtuese për ndërtim privat si pallate dhe ndërtesa komerciale, por edhe për projekte infrastrukturore, e ka ulur dukshëm kërkesën për çimento në vend.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2016”