hoxha

Etleva Hoxha

Emri i kompanisë: Albawings
Xhiro e biznesit 2018: 30 milion EURO
Numri i punonjësve: 150
Vendndodhja: Tiranë

Albawings eshte nje kompani ajrore me kapital plotesisht shqiptar e themeluar ne Shkurt 2015. Ne nje hark kohor shume te shkurter dhe me vizionin largpames te drejtuesve te saj ajo ka arritur sot te jete nje nga shoqerite me konkuruese duke zoteruar 13% te tregut ne industrine e aviacionit qe operojne ne Shqiperi.
Albawings ofron fluturime me tarifa të ulta dhe me performance te larte ne termat e operimit dhe perpikshmerise duke lidhur Shqipërinë me 8 destinacione europiane perkatesisht ne Itali, Gjermani dhe Angli. Fluturime te drejteperdrejta operohen nga Tirana per Firence, Venecia, Rimini, Bari, Perugia, Pisa Londer dhe Duseldorf.
Shoqeria Albawings lindi nga nevoja e diktuar e tregut per te plotesuar boshellekun e krijuar dhe kerkesat ne rritje te pasagjereve Shqiptare. Fluturimin e saj te pare Albawings e operoi ne Gusht te vitit 2016 drejt Genova pasi mori Certifikaten e Operatorit Ajror (AOC) nga Autoriteti i Aviacionit Civil Shqiptar në 04 Prill 2016.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”