Adrian Bardhi

Xhiro e biznesit 2018: 6 milionë euro
Ndryshimi në % 18/17: +28
Numri i punonjësve: 130
Vendndodhja: Durrës

Kushdo që ulet në një lokal porosia e parë që i vjen ndërmend të bëjë është një kafe. Në fakt, nevoja për konsumimin e dy apo tre kafeve gjatë ditës ndjehet nga një kategori e madhe njerëzish. Pikërisht, pse është një product i konsumueshëm përditë dhe nga një numur i madh njerëzish, të cfarëdo moshe, kafeja është një argument i mirë biznesi. Për të përmbushur kërkesën konsumatore egzistojnë shumë kompani, të cilat importojnë dhe distribuojnë lloje të ndryshme kafeje. Cila është hierarkia e tyre në treg? Cfarë “porcioni” të tregut zotëron secila prej tyre? Kjo është e vështirë të thuhet e të realizohet. Por një gjë mund të pohohet me vendosmëri. Që lideri i tregut të kafesë është kompania AD. Pascucci Caffe. Dhe ky nuk është një onkluzion i bërë mbi baza perceptimi. Pra mbi bazën e asaj cfarë ka stimuluar logo Pascucci, apo materialet publicitare të saj nëpër lokale të ndryshme anekënd Shqipërisë. Që kompania AD. Pascucci Caffe është lider i tregut ku operon kjo del nga statistikat fiskale që tregojnë performancën e biznesit shqiptar gjatë vitit 2018. Kompania Ad. Pascucci Caffe është e vetmja ndër kompanitë që tregtojnë me shumicë kafenë, e cila arrin të listohet në kompanitë me fitimin më të madh.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”