Cerenishti

Fatos Cerenishti

Emri i kompanisë: “Grand Blue Fafa” dhe “Fafa Premium”
Xhiro e biznesit 2019: 8 milionë euro
Numri i punonjësve: 550
Vendndodhja: Durrës

Duke shfrytëzuar background-in e tij si biznesmen ndërtimi, Fatos Cerenishti nuk e bëri të gjatë, por ndërtoi një kompleks turistik në Qerret të Kavajës ose sic njihet tani Fafa-n e vogël me rreth 200 dhoma gjithsej. Kurse ambicien e tij e plotësoi përfundimisht, kur në Golem bëri të mundur ngritjen e një resorti gjigand, më të madhin tani për tani në Shqipëri: “ Grand Blue Fafa”-n. Një resort ky me mbi 600 dhoma e që ka pak më shumë se tre sezone që operon në mënyrë shumë të suksesshme. Sezonin e kaluar, të dy resortet Fafa funksionuan në kapacitetin e tyre të plotë. Turistë të ndryshëm nga vende të huaja, polakë, cekë, suedezë shijuan kushtet shumë të mira të ofruara nga ky resort dhe u larguan prej tij mjaft të kënaqur. i kënaqur duhet të ndihet edhe Fatos Cerenishti.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2020”