f_curri

Faik Curri

Xhiro e biznesit 2020: 10 milionë euro
Ndryshimi në % 20/19: +20
Numri i punonjësve: 187
Vendndodhja: Tiranë

Mjaft prej protagonistëve aktualë të biznesit shqiptar kanë të përbashkët mes tyre faktin se e kanë nisur këtë rrugë që në vitet e para të ndryshimit të sistemit ekonomik. Dhe vazhdojnë sërish të jenë aktivë, të konkurojnë e luftojnë për fatet e bizneseve që themeluan shumë e shumë vite më parë. Jo pak prej tyre preferuan të diversifikojnë aktivitetet, duke ngulur “flamurë” në sektorë të ndryshëm të biznesit, kurse disa të tjerë vazhduan të ndjekin filozofinë: bëj atë që di më mirë të bësh dhe duaje atë që bën. Tek ky grup i dytë biznesmenësh, që ushtrojnë prej vitesh biznes të specializuar, që rritjen e kompanisë e adresojnë tek përsosja e saj dhe tek fuqia konkuruese e saj bën pjesë padyshim edhe një prej figurave të biznesit shqiptar, Faik Curri. Sistemi i ri ekonomik e gjeti të diplomuar prej pak kohësh në fakultetin e Inxhinierisë së Ndërtimit në degën e hidroteknisë dhe me një lloj ekperience si inxhiner i punësuar në shtet.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”