g_karaj

Gentian Karaj

Emri i kompanisë: “Albanian Motor Company”
Xhiro e biznesit 2020: 13 milionë euro
Numri i punonjësve: 40
Vendndodhja: Tiranë

Gentian Karaj është drejtori i përgjithshëm i kompanisë së tregtimit të automjeteve të reja “Albanian Motor Company”. Që nga momenti i emërimit të tij në krye të kësaj kompanie ai ka mundur që ti japë një kthesë rrënjësore asaj. Nga një kompani thuajse modeste në tregues të shitjes së makinave dhe tregues ekonomiko-financiarë, tashmë “Albanian Motor Company” është kthyer në një nga kompanitë kryesore të këtij tregu, së bashku me 3-4 kompani të tjera. Gjatë vitit 2020, kompania e vazhdoi performancën e mirë të saj, duke siguruar një xhiro prej 13 milionë eurosh, pavarësisht se ndikimi i pandemisë në sektorin e shitjes dhe servisin e makinave të reja ishte i konsiderueshëm. Dhe përderisa u bënë disa vite rrjesht që “Albanian Motor Company” performon shumë mirë në tregun shqiptar, atëhere është lehtësisht e kuptueshme se një meritë të madhe ka edhe mënyra e drejtimit, stili i drejtimit, mënyra e komunikimit etj.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”