leka

Luan Leka

Emri i kompanisë: EHW, Conad Albania, Qafshtama
Xhiro e biznesit 2020: 75 milion EURO
Numri i punonjësve: 500
Vendndodhja: Tiranë, Krujë

Biznesmeni i mirënjohur, Luan Leka pati fatin që vitin 2020 kompanitë e tij ta mbyllin me performancë shumë të mirë dhe të përmirësuar, krahasuar me një vit më parë. Pra, edhe pse ishte vit shumë i vështirë prej pandemisë, edhe pse vështirësi hasën, sikurse është e kuptueshme edhe kompanitë e tij, rezultati final në fund të vitit ishte mëse i pëlqyeshëm. Në fakt, që kur filloi
pandemia, që kur shteti shqiptar i panikosur prej të panjohurave të saj vendosi karantinën tremujore u pa qartë se biznesi ushqimor nuk do të kishte ndonjë tronditje. Sepse njerëzit do të vazhdonin jetesën në rrethana të lëvizjeve të bllokuara gjithsesi. Ndaj dhe performanca e siguruar nga EHW, Conad Albania, Conad Food Trade dhe Uji Qafshtama nuk ka pse të habisë kërrkënd. Conad Albania dhe Conad Food Trade realizuan një volum aktiviteti prej 6.5 miliardë lekësh. Krahasuar me një vit më parë rritja është rreth 800 milionë lekë ose rreth 15 për qind. Conad Albania u rendit në vendin e 80 ndër kompanitë më të mëdha të Shqipërisë, kurse Conad Food Trade në vendin e 92.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”