m_gjonaj

Marin Gjonaj

Emri i kompanisë: Gjonaj Group ( Telecom, Promarketing, Digicom, Enertrade, Probroker)
Të ardhura bruto 2020: 250 milion EURO
Numri i punonjësve: 600
Vendndodhja: Tiranë

Nga një studim që është bërë kohë më parë rreth moshës së pronarëve të bizneseve kryesore shqiptare rezultonte që shumica e tyre ishin mbi 60 vjec. Dhe kjo është mëse e kuptueshme. Këta pronarë e nisën biznesin atëhere kur filloi sistemi i ri ekonomik dhe vazhdojnë me protagonizmin e tyre duke shfrytëzuar avantazhin e të qenit pionerë të biznesit shqiptar.
Kjo tregon se sa e vështirë është për të rinjte për tu futur në elitën e biznesit shqiptar. Por jo se është e pamundur. Rrugën se si mund të nisësh një biznes në Shqipëri, në kushtet kur thuajse të gjitha sektorët janë të ezauruar e të , e tregon Marin Gjonaj.
Nëpërmjet shembullit të tij. E ka nisur biznesin këtu e dhjetë vite më parë kur ishte vetëm 20 vjec dhe sot radhitet cdo vit tek klasa e biznesmenëv të rëndësishëm të vendit, duke qenë edhe biznesmen i madh, edhe biznesmen me impakt social, edhe biznesmen kreativ, edhe biznesmen efektiv. Kur e filloi biznesin, nuk e ndërmori këtë hap duke iu bashkangjitur një sektori me shumë operatorë dhe duke shpresuar që nëpërmjet konkurencës të merrte pjesën e tij të tregut.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”