Mario Bracci

Xhiro e biznesit 2020: 61 milion EURO
Ndryshimi në % 20/19: +12
Numri i punonjësve: 200
Vendndodhja: Thumanë

Kompania “Antea Cement” bën pjesë në grupin e atyre bizneseve që e mbaruan aktivitetin e tyre gjatë vitit 2020 të pandikuara nga pandemia. Dhe kjo është e shpjegueshme dhe e kuptueshme lehtë. Si një industri, prodhimi i së cilës ka lidhje me sektorin e ndërtimit, ecuria e këtij sektori kushtëzon për mirë apo për keq veprimtarinë edhe të kompanive prodhuese të cimentos,
sikurse është Antea. Mirëpo ndërtimi nuk pati asnjë frenim nga pandemia. Ndërtimet e reja në Tiranë vazhduan me intensitetin e zakonshëm, projektet e infrastrukturës të nisura vitet e kaluara, të kombinuara këto edhe me iniciativat e reja, gjithashtu ishin në ritëm të mirë. Ndërkohë që, ky sektor pati një “bonus” të vecantë. Fatkeqësia natyrore e tërmetit të para dy viteve krijoi një konjukturë të favorshme për kompanitë që veprojnë në sektorin e ndërtimit dhe të prodhimit të materialeve bazë për to. Zhdukja e gjurmëve dhe plagëve të tërmetit, nëpërmjet programit të rindërtimit, i përqëndruar kryesisht në Tiranë, Lac e Fushë Krujë, solli një rritje të kërkesës për produktet bazë.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

 

Recent Posts

SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More
Kërcimi gjigand i Marin Gjonaj
Shpëtim Luku “Gjonaj Group” është një bashkësi kompanish, ku pērmenden disa kompani si Info-Telecom, Enertrade, Promarketing, Digicom, Probroker etj. Natyrisht, Info-Telekomi është ajo ...
October 23, 2023 Read More
Biznesmeni që nuk hap dot hotelin luksoz prej…
Shpëtim Luku Edhe pse ka ikur që i vogël nga vendlindja, sytë, mendja dhe zemra e tij i  mbeten gjithmonë atje. Edhe pse pjesën më të madhe të jetës e ka kaluar larg saj,  ai ka qen...
October 17, 2023 Read More