News Grid

News Grid

Beautifully presented

 • shpetim-luku-480x470

  Shpetim Luku/Një Sombrero shqiptare

  Doktor Skerdi, sikurse e thërrasin të gjithë Skerdilajd Farinë, është një persona interesant dhe shumë komunikues. Na pret në zyrën e tij me ciltërsinë dhe natyrshmërinë e një personi që të bën të ndjehesh sikur ke kohë që njihesh me të. Dy portrete të mëdha, njëra e filozofit gjerman Nice dhe tjetra e biznesmenit të…
 • shpetim-luku-480x470

  Kë gëzon e kë hidhëron superleku?

      Shpëtim Luku Edhe pse ka shastisur analistë, specialistë dhe ekonomiste,   tashmë është një fakt  i vërtetë dhe i konfirmuar: leku ka marrë pozitën e  superlekut.  Në raport me valutat kryesore ai është forcuar nga 12-14 për qind brenda një periudhe të shkurtër kohe, aq sa tashmë Shqipëria të kujton vendet e ndryshme që dikur, para…
 • shpetim-luku-480x470

  A i dërrmoi apo favorizoi Bordi i Transparencës kompanitë e karburanteve?

    Shpëtim Luku Sektori i karburanteve është ndoshta më i keqkuptuari nga të gjithë. Së pari nga konsumatorët e thjeshtë shqiptar, keqkuptimi i të cilëve nis tek pompat e karburantit teksa furnizojnë makinat e tyre dhe ballafaqohen me cmimin e lartë të produktit. Jo pak prej tyre bëjnë krahasime me vendet rreth e qark rajonit,…
 • Juli i rregulluar

  Julian Bërxulli/ Pasuria e vërtetë e kompanisë janë punonjësit

    Shpetim Luku Qëkurse mori në duar “timonin” e kompanisë AMBRA, Julian Bërxulli është shndërruar në një biznesmen që vepron pareshtur. Që nuk ndalon kurrë e që nuk pajtohet me aktivitet rutinë. Që cdo vit e shoqëron me risi aktivitetin, të cilat e përmirësojnë edhe më tej kompaninë, i rrisin asaj aftësinë vepruese, e për…
 • shpetim-luku-480x470

  SHPETIM LUKU/ “Bingo” e KURUM-it në vitin 2022

  Ajo cfarë ndodhi gjatë vitit 2022, ishte e pazakontë. Agresioni i Rusisë kundër Ukrainës shkaktoi një tronditje të madhe cmimesh, sidomos të energjisë, duke i rritur ato e duke i cuar në qiell. Por ndërsa shumë biznese filluan të bëjnë llogaritë në kushtet e një situate të re, duke shqyrtuar e monitoruar realitetin e ri…
 • shpetim-luku-480x470

  C’të bëj me paratë e mia?!

      Shpëtim Luku Në kasafortat e bankave shqiptarët kanë rreth 10 miliardë euro depozita, por për shumë depozitues ky përfaqëson një stres më vete. Zhvillimet e viteve të fundit kanë treguar se marrëdhënia më pa interes që mund të egzistojë është ajo me bankat. Normat thuajse zero të interesit vjetor nga njëra anë, e…
 • shpetim-luku-480x470

  Mjerimi i gazetarisë ekonomike

  Shpetim Luku Edhe pse i kapluar nga trishtimi që sjell një sëmundje e rëndë, Andrea Stefani gjente dromca ngazëllimi teksa kryenim ritualin tonë të shëtitjes e bisedave. "Gjëja më e mirë që kam bërë është se kuptova në kohë që gazetaria ekonomike nuk kishte të ardhme në Shqipëri. Kur shikoja se çfarë personash, me çfarë…
 • faik_curri

  Faik Curri, biznesmeni që nuk e ka njohur kurrë kredinë dhe borxhin

  Nga Shpetim Luku Faik Curri është një nga biznesmenët më të hershëm shqiptar. Me kompaninë e themeluar që në vitin 1992, ai është jo vetëm një biznesmen që e ka ushtruar për një kohë të gjatë aktivitetin e tij, por edhe në mënyrë të suksesshme. Dhe s’kishte se si  të ndodhte ndryshe. “Maya Angelou,  një…
 • shpetim-luku-480x470

  Me Bordin e Transparencës janë të pakënaqur të gjithë

   Nga Shpetim Luku "Si po e mbyll vitin", e pyeta një biznesmen të rëndësishëm të sektorit të hidrokarbureve, President i njërës prej kompanive kryesore të këtij tregu. "Si mos më keq", u përgjigj dhe kur i kërkova arsyet e kësaj pakënaqësie u përgjigj shkurt: Na ka dëmtuar shumë Bordi i Transparencës. Kur unë ngulmova për…
 • Arben Petto foto

  Arben Petto, “mjeshtri” i teleferikëve

      Shpëtim Luku   Arben Petto është një biznesmen i njohur shqiptar, ndonëse jo i përmasave shumë  të mëdha. Është marrë dhe merret prej kohësh me prodhim asfalti, me shtrim rrugësh të reja e me riparime rrugësh, me distribucion pijesh freskuese etj. Por ajo që përbën krenarinë e vërtetë të tij si biznesmen, vepra…

Kompleksi “Karl Topia”
Kryqezimi i rruges se Durresit
Kulla II Apartamenti 10 c
Cel : 069 20 65 933

e-mail: info@biznesmenet.com
e-mail: shpetimluku66@gmail.com

Rreth Biznesmenet.com

Të sigurt nga ajo cfarë këmi konstatuar përgjatë gjithë këtyre viteve, se “Biznesi Shqiptar: Më të Mirët” është një botim i mirëpritur nga ju, po ju sjellim edicionin e 17 të tij. Pra, “Biznesi Shqiptar: Më të Mirët 2020”. Një botim i specializuar që tregon performancën e tij gjatë vitit të kaluar.
Top