GENC MATAJ

President i kompanisë së transportit “Pelikan”
Emri i kompanisë: Pelikan
Të ardhurat bruto 2014: 8 milionë EURO
Numri i punonjësve: 120
Vendndodhja: Durrës

Kushdo që ka arritë të ngrejë e të bëjë funksionale një kompani transporti, sigurisht që ka bërë një veprim të arsyetuar biznesi. Si cdo vend tjetër, edhe Shqipëria karakterizohet nga fluks i madh lëvizjeje të mallrave që vijnë e shkojnë nga anekënd botës. Janë miliarda euro mallra, të cilat duhen lëvizur në hapësira të ndryshme. Me këtë sic duket shpjegohet edhe fakti që në sektorin e transportit ka me dhjetëra, për të mos thënë me qindra subjekte. Mirëpo, sic do sector tjetër, edhe transporti ka të dalluarit e tij. Ose më saktë ka më të mirët e tij. Ka disa kompani që mund të jenë të denja për një përcaktim të tillë, por kompania që paraqet tregues më të stabilizuar, kompania që ka një sërë treguesish në nivel të mirë është “Pelikan”.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2015”

Recent Posts

SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More
Kërcimi gjigand i Marin Gjonaj
Shpëtim Luku “Gjonaj Group” është një bashkësi kompanish, ku pērmenden disa kompani si Info-Telecom, Enertrade, Promarketing, Digicom, Probroker etj. Natyrisht, Info-Telekomi është ajo ...
October 23, 2023 Read More
Biznesmeni që nuk hap dot hotelin luksoz prej…
Shpëtim Luku Edhe pse ka ikur që i vogël nga vendlindja, sytë, mendja dhe zemra e tij i  mbeten gjithmonë atje. Edhe pse pjesën më të madhe të jetës e ka kaluar larg saj,  ai ka qen...
October 17, 2023 Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *