ILIR ADILI

President i AK-Invest
Emri i kompanisë: AK-Invest
Të ardhurat bruto 2014: 2.5 milion EURO
Numri i punonjësve: 30
Vendndodhja: Tiranë

Që të jesh i suksesshëm në një treg të caktuar si dhe ti afrohesh pozitës lider nuk është e thënë që patjetër duhet të jesh i pari që ke hyrë në këtë treg. Është e vërtetë që të qënit i pari përbën një avantazh, por ama nuk është gjithcka që duhet të kesh për të rrikur suksesin. Nuk është e thënë pra që ai që ka hyrë i pari në treg duhet të vazhdojë të jetë gjithmonë lider, e ai që ka hyrë më vonë të kënaqet e pajtohet me rolin e përhershëm të sfi dantit. Hierarkitë mund të ndryshojnë. Ka plot shembuj në realitetin e biznesit shqiptar që tregojnë se mund të kesh hyrë më vonë se konkurentët e tu në “lojë” e prapë ia ke bërë të vështirë jetën konkurëntëve të tu. Ak-Invest është një shembull shumë i mirë në këtë drejtim, është një argument shumë i mirë ilustrues i asaj cfarë thamë më sipër.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2015”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *