KOMPANIA INDITEX ALBANIA

Emri i kompanisë: Inditex Albania
Të ardhurat bruto 2014: 9 milionë EURO
Numri i punonjësve: 150
Vendndodhja: Tiranë

Imagjinoni për një cast gjendjen në të cilën ndodhet sektori i qendrave tregtare në Shqipëri. Gjykuar nga disa tregues të rendë- sishëm sikurse janë të ardhurat e popullisisë, infl acioni apo papunësia, që në fund të fundit përcaktojnë fuqinë blerëse të popullatës konkludohet se Shqipëria ka sipërfaqe të qendrave tregtare minimumi dy herë më shumë se sa nevojat. Ose me saktë se cështë në gjendje të suportojë ekonomia shqiptare. Por, megjithëse situate nuk është optimiste për sektorin në tërësi, operatorët e këtij tregu e kanë një pikë referimi e arsyetimi se si duhet të veprojnë për ti shpëtuar konkurencës me njëri-tjetrin. E kanë një shembull konkret se si duhet vepruar për të mos u klasifi kuar tek humbësit, por tek fi tuesit e luftës brenda sektorit. Thënë thjesht dhe shkurt, ata duhet të gjejnë klientë si kompania Inditex.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2015”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *