ADRIAN ÇELA

Administrator i Përgjithshëm i OSHEE-së
Të ardhurat bruto 2015: 365 milionë EURO
Ndryshimi në % 15/14: +8
Numri i punonjësve: 6002
Vendndodhja: Tiranë

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) është nga të rrallat raste, kur një kompani është është kthyer nga publike, në private e më pas, sërish publike. Në rastin kur ajo është prinatizuar një nga argumentat bazë ka qenë se ky process, pra prvatizimi, e shpëton kompaninë nga keqmenaxhimi, i krijon asaj një perspektivë më të mirë në drejtim të uljes së humbjeve apo investimeve të reja në rrjet. Fakti është se për aq koohë, sa kompania veshi petkun e privates, nën emrin CEZ Albania, ajo jo vetëm që nuk njohu asnje përmirësim treguesish, por përkundrazi i përkeqësoi ato. Mënyra si u menaxhua CEZ tregoi se jo domosdoshmërisht privatizimi është ilaci shërues i një kompanie. Sidomos kur privatizimi bëhet mbi kritere korruptive, ku pronës publike nuk i gjendet kujdestari më i mirë privat. Ecuri e ish-Cez-it privat, të rikthyer në kompani publike, e vërteton dhe e argumenton këtë përfundim. Ka afro 3 vite që OSHEE operon tashmë si kompani publike dhe rezultatet e saj njohin vetëm përmirësimë të vazhdueshme. Për vitin 2015 kompania ishte e dyta ndër subjektet e biznesit shqiptar sa i takon madhësisë së biznesit …

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2016”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More