FABRIKA E ÇIMENTOS FUSHË-KRUJË

Të ardhurat bruto 2015: 58 milionë EURO
Ndryshimi në % 15/14: –
Numri i punonjësve: 387
Vendndodhja: Fushë Krujë

Nëse do të përkufi zonim performancën e Fabrikës së Cimentos Fushë Krujë gjatë vitit 2005 ajo do të përmbidhej shkurtimisht kështu. Realizoi një xhiro bizznesi në kuotën e 58 milionë eurove duke zënë vendin e 28-të në renditjen e kompanivë shqiptare sipas madhësisë. Siguroi një fi tim prej rreth 7 milionë euro duke zenë vendin e 14 sipas kësaj renditje. Kompania ishte shumë active në eksport, duke eksportuar rreth 22 milionë euro dhe duke qenë kështu kompania nr 7 sa i takon këtij komponenti. Mirë është paraqitur kjo kompani edhe sa i takon punësimit, teksa ka patur një rritje të lehtë të numrit të të punësuarve, duke arritur në 387 vetë, nga 380 që ishin një vit më parë. Të gjithë këta tregues evidentojnë faktin se Fabrika e Cimentos Fushë Krujë vazhdon të jetë një nga kompanitë më të mira, më të qëndrueshmë në biznesin shqiptar. Ecuria e vazhdueshme pozitive e saj është domethënëse në dy aspekte. Se pari ajo tregon efektin e vërtetë zhvillues të një prone apo të një kompanie të investitorëve seriozë. Sepse FKCF është një ish-kompani shtetërore, e krijuar që në vitin 1965, por që në vitin 1995 kishte “vdekur”, kishte pushuar së punuari. Shpresa e vetme për ringjalljen e saj ishte ..

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2016”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More