KOMPANIA GSA

Emri i kompanisë: GSA
Të ardhurat bruto 2015: 54 milionë EURO
Numri i punonjësve: –
Vendndodhja: Tiranë

Shqiperia është një vend me defi cit energjitik. Mos ndërtimi i veprave të reja energjitike nga njëra anë dhe rritja e konsumit të këtij produkti nga ana tjetër, ka bërë që vendi të ketë nevojë ti drejtohet tregjeve rajonale për të siguruar atë sasi energjie që nuk e plotëson dot vetë. Nga ana tjetër, sistemi energjitik shqiptar ka edhe një vecori specifi ke. E gjitha energjia është e tipit hidro, pra që prodhohet nga hidrocentralet. Mungon energjia e prodhuar nga burime të tjera alternative. Kjo do të thotë se në vartësi të kushteve atmosferike, Shqipërisë mund ti krijohen situata të vështira, ashtu sikurse e ka treguar edhe përvoja e këtyre viteve. Gjykuar nga ky konstekst del më mirë në pah rëndësia e kompanive ndërmjetësuese të energjisë. Pra të atyre kompanive që merren me importin dhe eksportin e këtij produkti të domosdoshëm për jetën ekonomike dhe sociale të një vendi. Dhe në fakt ka disa kompani që janë active në këtë treg. Por kryesorja, liderja, ajo që ka vite që e ka këtë status, kompania më me përvojë, kompania më serioze dhe më efektive e këtij sektori biznesi është kompania GSA. Përgjatë vitit 2015 realizoi një volum aktiviteti prj 54 milionë eurosh duke qenë kompania nr 35 sa i takon kompanive më të mëdha shqiptare.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2016”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More