SOTIR BULO

Emri i kompanisë: Alumil Albania
Të ardhurat bruto 2015: 11 milionë EURO
Numri i punonjësve: 155
Vendndodhja: Tiranë

Sektori i ndërtimit në Shqipëri vazhdon të përjetojë ditë të vështira. Pavarësisht se statistikat tregojnë një rritje prej 11 për qind të këtij sektori krahasuar me një vitmë parë, ai fi guron i tillë si rrjedhojë e disa investimeve publike të qëverisë dhe e disa projekteve të mëdha sikurse janë Hidrocentrali i Banjës apo Gazsjellësi TAP. Ndërsa investimet private në këtë sector njohin një tkurrje të ndjeshme. Për rrjedhopjë edhe aktiviteti i atyre kompanive që prodhojnë produkte apo shërbime për këtë sector. Në këtë kuptim, nuk ka asnjë arsye të habitemi se pse edhe veprimtaria e kompanive që merren me prodhimin e produkteve të duraluminit, dyerve dhe dritareve metalike njeh një zbritje gjatë vitit 2015, kundrejt vitit 2014. Shqipëria ka shumë kompani me këtë profi l ekonomik, por tre janë kompanitë kryesore të këtoj sektori. Dhe ajo që duket se e ka fi tuar sërish betejën mes tyre për vitin 2015 është sërish “Alumil Albania”. Me një aktivitet prej afro 11 milionë eurosh, “Alumil Albania” paraqitet si kompania kryesore e këtij sektori. Sigurisht, efektet e krizës i ka ndjerë edhe ajo, përderisa aktiviteti i kompanisë Alumil Albania ka patur një reduktim prej rreth 1.2 milionë eurosh ose 10-15 për qind të aktivitetit, krahasuar me vitin 2014.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2016”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More