Arif Daçi

Emri i kompanisë: “AGROHERBAL”
Xhiro e biznesit 2019: 5 milionë euro
Numri i punonjësve: 42
Vendndodhja: Mamurras

Kur filloi ndryshimi i sistemit ekonomik, këtu e 30 vite më parë, shumë njerëz, krahas euforisë që sjell liria, u përfshinë nga shqetësimi dhe ankthi i një mënyre të re jetese dhe pune. Prej kësaj dukurie nuk mund të bënte përjashtim as Arif Daçi. I diplomuar në Fakultetin e Agronomisë dhe me disa vite të shpenzuara si agronom në ndërmarrjen bujqësore në Mamurras ai e kuptonte se për profesionin e tij, për ushtrimin e tij në mënyrë klasike, ashtu sic e kishte ushtruar deri në atë kohë, në mënyrë paradoksale kishin ardhur ditë të këqia. Teksa shikonte tokat e ndërmarrjes të ndaheshin, teksa shikonte kooperativat dhe NB-të e asaj kohe të prisheshin e shkatërroheshin Arif Daçi e kuptonte fort mirë se koha e emërimit nga institucionet e shtetit kishte përfunduar. Dhe se tashmë kishte ardhur një kohë e re, ajo e vetëemrëimit.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2020”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More