Asllan Baraj

Emri i kompanisë: KID ALB
Xhiro e biznesit 2019: 7 milionë euro
Numri i punonjësve: 100
Vendndodhja: Maminas, Durrës

Kur të dy aksionerët e fabrikës së tullave KID-ALB arritën në përfundimin se pas një historie suksesi 10 vjecare ishte mirë që të ndaheshin, ky proces u bë me mirëkuptim të plotë. “ Kjo fabrikë të takon ty”-i tha Ylli Braka aksionerit tjetër, Asllan Baraj njëkohësisht edhe dajë i tij. Dhe kjo është një shprehje që sintetizon në pak fjalë të vërtetën e madhe lidhur me këtë fabrikë. Sepse që nga ideimi për ngritjen e saj, vendi ku do ndërtohej, teknologjia që do të përdorej, menaxhimi i përvitshëm i saj do të bëheshin nga një staf me në krye “ustain” e kësaj pune, inxhinierin e njohur e me përvojë në industrinë e qeramikës, Asllan Baraj. Brenda një periudhe 10 vjecare, kompania në saj të suksesit të saj arriti të shlyejë kredinë e konsiderueshme të marrë në sistemin banker, për të nisur pastaj një rrugëtim të ri, por tashmë e cliruar nga ngarkesa mbi “kurriz”.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2020”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More