Avni Ponari

Emri i kompanisë: Sigal Uniqa Group Austria
Xhiro e biznesit 2019: 60 milion EURO
Ndryshimi në % 19/18: +9
Numri i punonjësve: 255
Vendndodhja: Shqipëri, Kosovë, Maqedoni

Avni Ponari është një protagonist i shquar i biznesit shqiptar. Nëpërmjet veprimtarisë së tij të suksesshme si biznesmen, përgjatë 22 viteve, ai ka shkruar një kapitull të rëndësishëm të historisë së këtij biznesi. Aktualisht ai është menaxher i një aktiviteti të përgjithshëm, që për vitin 2019, kapi shifrat e afro 60 milionë eurove, teksa interesat e tij si biznesmen shtrihen në tregjet e sigurimeve dhe financiare, ne tregtinë e shitjes së automjeteve të reja dhe servisit, në turizëm etj. Aktiviteti i tij si biznesmen është i lidhur me kompanitë e sigurimeve Sigal Unica Group Austria, Jetë dhe Jo-Jetë, në të tre vendet e rajonit, Shqipëri, Kosovë e Maqedoni, me Fondin e Pensioneve private Sigal, me kompanitë e tregtimit të makinave AVEL dhe ALTO sh.p.k, si dhe me një numur vilash hotele nëpër qytete të ndryshme të Shqipërisë. Ajo cfarë ka arritur Avni Ponari përgjatë pak më shumë se dy dekadave është mjaft impresionuese, por ajo bëhet më shumë se e tillë, kur kujton edhe vështirësitë me të cilat është ndeshur, me barrierat që i është dashur të kapërcejë.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2020”

Recent Posts

Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More