logokurum

Erdal Demir

Emri i kompanisë: “Kurum International”
Xhiro e biznesit 2019: 204 milion EUR
Numri i punonjësve: 615
Vendndodhja: Elbasan

Kur kompania e prodhimit te hekurit dhe celiqeve, Kurum International shpalli falimentin ketu e 4 vite me pare, per shumëkënd kjo ishte e barazvlerfshme me një rrufe në qiell të pastër. Dhe jo pa të drejtë. Të mësuar me një performancë positive të saj, të manifestuar në mënyrë sistematike dhe të konkretizuar në aspektet të tilla si xhiro, fitimi apo numri konstant i të punësuarve, Kurum kishte krijuar tek publiku perceptimin e një kompanie me zhvillim të qëndrueshëm dhe me perspektivë afatgjatë. Dhe nuk teprohet aspak po të thuhet edhe se Kurum ishte ndoshta një nga investimet e huaja direkte më të suksesshme deri në vitin 2016, vit pra, kur në mënyrë surprizë, pronari dhe stafi menaxhues i saj iu drejtua gjykatës për të shpallur falimentin. Habia nuk la pa pushtuar edhe anëtarët e trupit gjykues që do të jepnin vendimin e falimentit. Duke u njohur me ecurinë e kompanisë ndër vite, duke vlerësuar kapitalin e saj, por edhe produktet stok që ajo kishte në magazinat e saj, me vlerën e dhjetra milionë eurove, por që nuk mund të shteshin për arsye të konjukturës së keqe të cmimit të produktit ata e kuptonin që në këtë rast kishin të bënin jo me një falimentim klasik, por me një të tillë specifik.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2020”