fcfshk

Fabrika e Çimentos Fushë-Krujë

Emri i kompanisë: Fabrika Cimentos Fushë Krujë
Xhiro e biznesit 2019: 48 milion EURO
Numri i punonjësve: 371
Vendndodhja: Fushë Krujë

Fabrika e çimentos në Fushë Krujë u ndërtua fillimisht nga kinezët në vitet 1960. Në vitin 1995 fabrika praktikisht kishte pushuar operacionet dhe qeveria vendosi që e vetmja mënyrë për ta shpëtuar ishte privatizimi i saj. Seament Holding e bleu fabrikën nga qeveria në vitin 2000 përmes degës së saj Fabrika e Çimentos Fushë Krujë sh.p.k. (FÇFK) dhe filloi një program modernizimi dhe investimi, të mbështetur me fonde nga BERZh, IFC, OFID dhe Alpha Bank. Fabrika e re u vendos në vitin 2007. Krujacem dhe Krujamall janë të njohura në gjithë Shqipërinë dhe rajonin si produkte dhe shërbime cilësore të çimentos.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2020”