Ilir Xhani

Xhiro e biznesit 2019: 11 milionë euro
Ndryshimi në % 19/18: +18
Numri i punonjësve: 195
Vendndodhja: Durrës

Pasi mbushet një periudhë e caktuar në aktivitetin e një kompanie është mëse e natyrshme për themeluesin apo themeluesit e tij të bëhet një bilanc i caktuar. Sa përputhet realiteti actual i kompanisë me pritshmëritë “skicuara” në mëndjen e tyre? Ose ndryshe, në cfarë raporti ndodhet realiteti me vizionin atyre që e nisën këtë biznes? Administratori i Përgjithshëm i kompanisë I.XH.E.M, Ilir Xhani është shumë i prerë dhe i sinqertë në këtë pikë. Kompania e prodhimit të parafabrikateve që ai dhe vëllai i tij, Remi, themeluan në 2008, i ka tejkaluar ndjeshëm ato cfarë ata prisnin nga tregu shqiptar. Sepse edhe kur vendosën të ktheheshin nga Italia duke u kthyer në Shqipëri për të nisur biznesin këtu, ata e kishin vendosur “stekën” në lartësi modeste, por për ta kaluar në mënyrë të sigurtë. Nëse në Itali ishin shndërruar nga punonjës të sejtorit parafabrikat në imprenditorë po të këtij sektori, me qëllimin për të punuar për vete e jo për të tjerët, e njëjta logjikë i karakterizoi edhe në kthimin në atdhe.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2020”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More