Luan Leka

Emri i kompanisë: EHW, Conad Albania, Conad Food
Trade dhe uji Qafshtama

Xhiro e biznesit 2019: 70 milion EURO
Numri i punonjësve: 500
Vendndodhja: Tiranë, Krujë

Augusto Nidoli është një nga investitorët e parë që kanë ardhur nga Italia në fillim të sistemit të ri ekonomik. Biznesmeni i mirënjohur shqiptar, Luan Leka e konsideron atë edhe ndër më seriozët ndër ata që kanë mbërritur prej vendit tonë fqinj në bregun tjetër të Adriatikut. Një fabrike tullash dhe një tjetër fabrikë tjegullash janë disa nga sipërmarrjet e biznesmenit Italian, që tashmë nuk jeton më e me të cilat ai ndërtoi një histori suksesi në Shqipëri. Më pas u fut si aksioner tek Conad Shqipëria, kur rrjeti i njohur i supermarketeve italiane vendosi të shtrijë aktivitetin e tij edhe në vendin tonë. Mirëpo ndryshe nga sipërmarrjet e tjera, Conad Shqipëria po i jepte Nidolit dhimbje koke të vazhdueshme, pasi nga njëri vit në tjetrin regjistroheshin humbje të konsiderueshme. Ishin pikërisht këto humbje të qëndrueshme ato që e bindën se veprimi më i mirë që duhet të bënte ishte shitja e kuotave të aksioneve të tij.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2020”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More