Marin Gjonaj

Emri i kompanisë: Gjonaj Group
Të ardhura bruto 2019: 210 milion EURO
Numri i punonjësve: 700
Vendndodhja: Tiranë

Marin Gjonaj është një biznesmen i ri në moshë. Përfaqësues i gjeneratës së re, që e ka nisur biznesin, atëhere kur sipërmarrja shqiptare paraqitej e konsoliduar. Kur sipërmarrja shqiptare ishte e strukturuar. Kur të gjitha “shtigjet” e biznesit ishin apo dukeshin të zëna, një panoramë kjo, jo fort inkurajuese për nisma të reja. Mirëpo për të bërë biznes nuk është asnjëherë vonë. E rëndësishme është të kesh aftësi identifikuese për hapësirat që ka në treg dhe pastaj, sikurse thotë edhe vetë Marin Gjonaj të kesh fuqi ekzekutive. Pra të kalosh nga faza e idesë së biznesit në konkretizimin e saj. Duke themeluar kompaninë INFO Telecom në vitin 2009, Marin Gjonaj bëhej në atë kohë një ndër biznesmenët më të rinj shqiptarë dhe nisi kështu edhe rrugëtimin e suksesshëm në biznes. Cdo vit INFO Telecom njohu rritje të vazhdueshme, për të ardhur në vitin 2019, ku me 200 milionë euro xhiro biznesi ajo u rendit në vendin e 8 të kompanive më të mëdha shqiptare. Dhe për rrjedhojë, duke e bërë edhe Marin Gjonaj drejtuesin e njërit prej grupeve më të mëdha të biznesit në Shqipëri.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2020”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More