Rebani Likometa

Emri i kompanisë: IZVOR 99 dhe R.B.H Belinë
Xhiro e biznesit 2019: 38 milion EURO
Numri i punonjësve: 60
Vendndodhja: Tiranë, Elbasan

Kur një biznesmen i hyn punës për realizimin e një investimi të ri, përpos intuitës dhe asaj çka i imponon përvoja, është edhe plani i biznesit mbi bazën e të cilit ai ndërton pritshmëritë. Mirëpo ajo cfarë do të servirë realiteti është intriguese dhe mbetet të verifikohet pasi investimi realizohet dhe vepra futet në shfrytëzim. Gjatë rrugës do sqarohen e do iu jepet përgjigje konkrete pyetjeve nëse llogaritë janë bërë me laps në dorë apo me shkop në rërë? Objektivat dhe qëllimet janë kalkuluar në mënyrë të saktë apo pa realizmin e duhur? Investimi i mbaruar a ishtë i kërkuar nga tregu apo rezulton një keqkuptim i atij që e ndërmorri atë? Paratë për investimin e mbyllur ishin para të hedhura kot apo të investuara në drejtimin e duhur? Këto e shumë pyetje si këto sqarohen pra në periudhën postinvestim. Para 4 viteve, Presidenti i kompanisë Izvor 99 e konsideroi të nevojshme ndërtimin e një rafinerie për nxjerrjen e bitumit nga nafta e papërpunuar.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2020”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More