News Grid

News Grid

Beautifully presented

 • shpetim-luku-480x470

  C’të bëj me paratë e mia?!

      Shpëtim Luku Në kasafortat e bankave shqiptarët kanë rreth 10 miliardë euro depozita, por për shumë depozitues ky përfaqëson një stres më vete. Zhvillimet e viteve të fundit kanë treguar se marrëdhënia më pa interes që mund të egzistojë është ajo me bankat. Normat thuajse zero të interesit vjetor nga njëra anë, e…
 • shpetim-luku-480x470

  Mjerimi i gazetarisë ekonomike

  Shpetim Luku Edhe pse i kapluar nga trishtimi që sjell një sëmundje e rëndë, Andrea Stefani gjente dromca ngazëllimi teksa kryenim ritualin tonë të shëtitjes e bisedave. "Gjëja më e mirë që kam bërë është se kuptova në kohë që gazetaria ekonomike nuk kishte të ardhme në Shqipëri. Kur shikoja se çfarë personash, me çfarë…
 • faik_curri

  Faik Curri, biznesmeni që nuk e ka njohur kurrë kredinë dhe borxhin

  Nga Shpetim Luku Faik Curri është një nga biznesmenët më të hershëm shqiptar. Me kompaninë e themeluar që në vitin 1992, ai është jo vetëm një biznesmen që e ka ushtruar për një kohë të gjatë aktivitetin e tij, por edhe në mënyrë të suksesshme. Dhe s’kishte se si  të ndodhte ndryshe. “Maya Angelou,  një…
 • shpetim-luku-480x470

  Me Bordin e Transparencës janë të pakënaqur të gjithë

   Nga Shpetim Luku "Si po e mbyll vitin", e pyeta një biznesmen të rëndësishëm të sektorit të hidrokarbureve, President i njërës prej kompanive kryesore të këtij tregu. "Si mos më keq", u përgjigj dhe kur i kërkova arsyet e kësaj pakënaqësie u përgjigj shkurt: Na ka dëmtuar shumë Bordi i Transparencës. Kur unë ngulmova për…
 • Arben Petto foto

  Arben Petto, “mjeshtri” i teleferikëve

      Shpëtim Luku   Arben Petto është një biznesmen i njohur shqiptar, ndonëse jo i përmasave shumë  të mëdha. Është marrë dhe merret prej kohësh me prodhim asfalti, me shtrim rrugësh të reja e me riparime rrugësh, me distribucion pijesh freskuese etj. Por ajo që përbën krenarinë e vërtetë të tij si biznesmen, vepra…
 • Simon Gjoka IMG

  Simon Gjoka, suksesi që flet më shumë se leksionet e teoricienëve

      Shpëtim Luku “Shpëtim,  jam Simoni, ku mund ta gjej librin “Biznesi Shqiptar: Më të Mirët 2022” për ta blerë”. Mesazhi që mbërriti në whatsapp-in tim kishte shenja koefidence, por unë spo kujtohesha që spo kujtohesha dot se kush ishte Simoni që më shkruante në një mënyrë të tillë. Ndaj u përpoqa që nëpërmjet…
 • sh_kastrati

  SHPETIM LUKU/ “Kastrati Group” po i afrohet 1 miliardëshit

    "Kastrati Group" e mbylli vitin 2021 me një aktivitet që iu afrua nivelit të 800 milionë eurove, duke qenë kështu padyshim, grupi më i madh i biznesit në Shqipëri. Nëse kompanitë përbërëse të këtij grupi vazhdojnë e përmirësohen me këtë ritëm dhe nëse Grupi  vazhdon të ndjekë politikën e diversifikimit të mëtejshëm të aktivitetit…
 • robert_mascia

  Robert Masha, i riu shqiptar që la karrierën në Itali, për ta bërë atë në Shqipëri

    Robert Masha është një djalë i ri 34 vjecar i diplomuar për financë në Universitetin e Bolonjës. Pas diplomimit filloi karrierën në profesionin e tij si auditor po në vendin fqinj. Mirëpo një ditë eprorët e kompanisë Maccaferri e thërritën Robertin dhe e i bënë me dije se e kishin emëruar në krye të…
 • ermal_beqiri

  Ermal Beqiri, një aktor i shquar i “Sillicon Valley-t” shqiptar

  Nga Shpëtim Luku Padyshim që teknologjia sot është  një nga sektorët që formëson ekonominë globale, nxit ndryshimet dhe përcakton tendencat. Njëra nga industritë më të synuara dhe tërheqëse sa i takon rentabilitetit të lartë në të gjithë botën është ajo e informatikës. Pra industria e konceptimit, ideimit, prodhimit dhe përshtatjes së zgjidhjeve softuerike nga platformat…
 • zepa-natyral

  Kompania Zepa Natyral

  Emri i kompanisë Zepa Natyral Vendndodhja: Sukth, Durrës Dashuria, Respekti për Natyrën, Pasioni, Inovacioni, si dhe lënda e parë 100% e freskët, zgjedhur me kujdes nga fermat më të mira, janë kombinimi perfekt për të sjellë produktin final Zepa Natyral. Zepa Natyral, pjesë e fabrikës së përpunimit të qumështit A G S sh.p.k , u…

Kompleksi “Karl Topia”
Kryqezimi i rruges se Durresit
Kulla II Apartamenti 10 c
Cel : 069 20 65 933

e-mail: info@biznesmenet.com
e-mail: shpetimluku66@gmail.com

Rreth Biznesmenet.com

Të sigurt nga ajo cfarë këmi konstatuar përgjatë gjithë këtyre viteve, se “Biznesi Shqiptar: Më të Mirët” është një botim i mirëpritur nga ju, po ju sjellim edicionin e 17 të tij. Pra, “Biznesi Shqiptar: Më të Mirët 2020”. Një botim i specializuar që tregon performancën e tij gjatë vitit të kaluar.
Top