SEYHAN PENCABLIGIL

Drejtor i Përgjithshëm i Bankës Kombëtare Tregtare
Të ardhurat bruto 2015: 300 milionë euro
Ndryshimi në % 15/14: +6
Numri i punonjësve: 1285
Vendndodhja: Tiranë

Banka Kombetare Tregtare u vlerësua për të pestin vit radhazi si Banka më e mirë në Shqipëri nga revista prestigjoze Euromoney. Sigurisht, një vlerësim i tillë është i përligjur dhe i bërë nga kalimi në “sitë” i treguesve të kësaj banke. Me 2.8 miliardë dollare asete dhe 2.2 miliardë dollar depozita, BKT është padyshim banka më e madhe e Shqipërisë. E themeluar në vitin 1925, ajo tashmë është jo vetëm banka më e vjetër shqiptare, por njëkohësisht edhe banka lider e vendit. Përtej treguesve të imët fi nanciarë që tregojnë shëndetin e një banke dhe pozicionin e saj në raport me simotrat, BKT në të vërtetë rreshtohet edhe si një ndër bizneset më të mira shqiptare. Me mbi 300 milionë euro të ardhura të siguruara gjatë vitit 2015, ajo renditët si subjekti numur 4 i biznesit shqiptar sa i takon madhësisë. Kurse me rreth 52 milionë euro fi tim, renditet si subjekti i dytë me fi timin më të madh. Në të dy treguesit, pra qoftë për të ardhurat në total e qoftë për fi timin neto, BKT njeh rritje të mirë krahasuar me një vit më parë.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2016”

Recent Posts

Miss Fake News
Miss Fake News Pedagogët e Gazetarisë në përgjithësi e veçanërisht ata që japin raportimin e lajmit kanë pak kohë që fërkojnë duart nga kënaqësia. Sepse tashmë nuk iu duhet të qëm...
June 25, 2024 Read More
Si e surprizoi Avni Ponari ish-Ministrin e tij?
Teksa lëvizte me makinë në Bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, Avni Ponarit i zunë sytë  ish-Ministrin nga i cili varej institucioni ku ai punonte si Oficer marine. Ishte Ministri që si rezu...
June 18, 2024 Read More
Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More