Kompania Elka SA

Xhiro e biznesit 2019: 36 milion EURO
Ndryshimi në % 19/18: +3
Numri i punonjësve: 397
Vendndodhja: Vrisera, Gjirokastër, Kosovë,
Maqedoni, Greqi

Çdo vit kur marrim të dhënat dhe analizojmë të dhënat ekonomiko-financiare të biznesit shqiptar konstatojmë se kompania Elka sa është aty, midis më të mirave të biznesit shqiptar. Duke i patur të gjitha “kartat” e suksesit në rregull, madhësinë e biznesit, fitimin, eksportin, numrin e punonjësve etj. Elka sa bën pjesë në atë numur të paktë kompanish shqiptare, që ka të gjitha treguesit në rregull. Gjatë vitit 2019 realizoi një aktivitet në nivelin e 34 milionë eurove. Pak a shumë sa i një viti më parë, por që gjithsesi mjaftoi për ta renditur kompaninë në vendin e 68 ndër kompanitë më të mëdha shqiptare. Dhe kur mendon se një rezultat i tillë është arritur duke tregtuar rreth 123 artikuj të ndryshëm të konsumit të përditshëm, atëhere kupton më mirë protagonizmin e kësaj kompanie në treg dhe nivelin dominues të garës prej saj.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2020”

Recent Posts

Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More