Kompania Conad Albania

Emri i kompanisë: Conad Albania
Xhiro e biznesit 2017: 40 milion EURO
Numri i punonjësve: 260
Vendndodhja: Tiranë

Ka shumë vite që në Shqipëri funksionojnë rrjete supermarketesh të ndryshëm, në të cilat tregtohen produkte të ndryshme. Është një sektor pra me shumë protagonistë, por edhe i vështirë. Sepse mjaftojnë vetë ti referohesh disa dështimeve për të konkluduar që ky sektor është i tillë. Prej tregut ka dalë rrjeti i supermarketeve Euromax, ka falimentuar Carrefur, ka ikur nga Shqipëria gjithashtu pas dështimit edhe emri I njohur slloven i supermarketeve, MERCATOR. Por më i suksesshmi në këtë sektor është padyshim Conad Albania, një rrjet supermarketesh me 37 të tillë në të gjithë Shqipërinë, nga të cilat 23 janë në Tiranë. Vit pas viti kjo kompani ka ardhur duke e përmirësuar performancën e saj, por një përmirësim i rëndësishëm dhe impresionues shikohet që kur ajo kaloi nën administrimin e biznesmenit të mirënjohur, Luan Leka. Njësia matëse e suksesit të cdo subjekti biznesi e për rrjedhojë edhe e kompanive që përfaqësojnë zixhirë supermarketesh është fi timi i siguruar gjatë një viti financiar. Prej të gjithë kompanive të këtij lloji, Conad Albania është e vetmja që rezulton të ketë siguruar një fi tim në kuotën e 144 milionë lekëve, së bashku me Food Trade. Sigurisht, nuk është ndonjë fitim në nivele impresionuese, por ama është në atë përmasë që bën diferencën me konkurentët e saj.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2018”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More