Ilir Linza

Xhiro e biznesit 2018: 9 milionë euro (vetem FPM)
Ndryshimi në % 18/17: +5
Numri i punonjësve: 159
Vendndodhja: Tiranë

FPM Tutto Mobil është një realitet i vecantë në biznesin shqiptar. Ndërsa aktorët e tjerë të biznesit i kanë shpenzuar energjitë e tyre konkuruese në përpjekje për të marrë një pjesë sa më të madhe të tregut të brendshëm, FPM ka ndjekur rrugën e kundërt. Ajo, që nga casti i krijimit të saj e deri më sot ka qenë dhe vazhdon të bëjë “luftën” e saj, betejat e përvitshme të saj vetëm në tregjet ndërkombëtare. Sepse e tillë është “gatuar” si kompani. E tillë është menaxhuar ndër vite. Të jetë e aftë që me cilësinë e produkteve të saj të cajë në tregjet e huaja. Vendet ku eksporton kjo kompani janë me dhjetra. Sigurisht, edhe kjo kompani has në konkurencë të fortë, por fakti që kjo konkurencë bëhet me më të mirët e kësaj fushe në rang rajonal dhe botëror do të thotë se kompania FPM ka standarte të tilla që as mund të krahasohen me simotrat e saj në Shqipëri. Fakti që produktet e saj shkojnë në vende të ndryshme të botës do të thotë se FPM ka fuqi konkuruese të lartë, ka atë fuqi konkuruese që rekomandohet teorikisht ta kenë edhe kompani të tjera në të gjithë sektorët e ekonomisë.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Recent Posts

SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More
Kërcimi gjigand i Marin Gjonaj
Shpëtim Luku “Gjonaj Group” është një bashkësi kompanish, ku pērmenden disa kompani si Info-Telecom, Enertrade, Promarketing, Digicom, Probroker etj. Natyrisht, Info-Telekomi është ajo ...
October 23, 2023 Read More
Biznesmeni që nuk hap dot hotelin luksoz prej…
Shpëtim Luku Edhe pse ka ikur që i vogël nga vendlindja, sytë, mendja dhe zemra e tij i  mbeten gjithmonë atje. Edhe pse pjesën më të madhe të jetës e ka kaluar larg saj,  ai ka qen...
October 17, 2023 Read More
SHPETIM LUKU/ Ushtria e mashtruesve të telemarket
Vins Vaughn, Ed Harris dhe Julia Ormond janë disa prej kastit të aktorëve të filmit Prime Gig, realizuar diku nga  fillimi i viteve 2000. Pendleton "Penny" Wise, një telemarketist i talentua...
October 12, 2023 Read More
Elisabeta Hysi
Drejtoreshë e përgjithshme e kompanisë GJERGJI H TEXTILE Emri i kompanisë: Gjergji H Tekstile Xhiro e biznesit 2022: 1 milion EUR Numri i punonjësve: 25 Vendndodhja: Tiranë Si kanë arritur deri...
October 3, 2023 Read More
Julian Bërxulli
Administrator i kompanisë “AMBRA” Emri i kompanisë: AMBRA Xhiro e biznesit 2022: 4.5 milion EURO Numri i punonjësve: 450 Vendndodhja: Durrës Qëkurse mori në duar “timonin” e...
October 3, 2023 Read More
Kompania AK-Invest
Emri i kompanisë: AK-Invest Xhiro e biznesit 2022: 6 milionë euro Numri i punonjësve: 50 Vendndodhja: Tiranë AK – Invest, shoqëri aksionere e regjistruar me vendim të Gjykatës Tir...
October 3, 2023 Read More