Luciano Cirillo

Xhiro e biznesit 2018: 10 milionë euro
Ndryshimi në % 18/17: +20
Numri i punonjësve: 88
Vendndodhja: Tepelenë

Shqipëria përjetonte një paradoks të vërtetë në vitet e para të ekonomisë së tregut. Ndërsa konsiderohej-dhe e tillë është në fakt- një vend i pasur me ujëra, thuajse e gjithë kërkesa konsumatore për uje mineral plotësohej nëpërmjet produkteve të importit. Kurse sot shndërrimi i pësuar është impresionues. Jo vetëm që nevojat e vendit plotësohen pothuaj vetëm nga produkti vendas, por disa prej tyre kanë filluar edhe të eksportojnë. E askush më mirë se sa kompania “Uji i Ftohtë Tepelenë” nuk mund të ilustrojë më mirë këtë realitet fantastik që ka ndodhur në këtë sektor. E krijuar si një investim i huaj nga familja Busi, në vitin 1998, pra pak vite pasi ata kjo familje e mirënjohur italiane kishte ngritur dhe kishte vënë në punë stabilimentin e “Coca-Cola”-s në Shqipëri, “Uji i Ftohtë Tepelenë” u bë kështu një ndër kompanitë e para të ambalazhimit e të tregtimit të ujërave. Dhe që nga castet e krijimit e në vazhdim, ajo ka mbajtur përherë skeptrin e kompanisë lider të këtij tregu. Shumë kompani të tjera kanë hyrë në këtë treg, shumë investime janë realizuar në të nga biznesmenë të ndryshëm, por “Uji i Ftohtë Tepelenë” ka patur një karakteristikë të admirueshme, pasi ka vazhduar në mënyrë sistematike rritjen nga njëri vit në tjetrin.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Recent Posts

Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More