Emil Georgakiev

Emri i kompanisë: ONE Communications
Xhiro e biznesit 2020: 70 milion EURO
Numri i punonjësve: 350
Vendndodhja: Tiranë

Kompania ONE Telekommunications është e para kompani e telefonisë celulare në Shqipëri, por që ka patur gjatë jetës së saj disa ndryshimë pronësie. Fillimisht lindi si kompani me kapital publik shqiptar dhe ishte kompania e parë dhe e vetme në tregun e telefonisë mobile nga viti 1995 deri në vitin 1999. Më pasa u ble nga kompania e njohur Cosmote. Pas privatizimit, ecuria e kompanisë ishte tejet e mirë dhe kjo është e kuptueshme për vetë shkallën e ulët të depërtimit të popullsisë shqiptare në telefoninë e lëvizshme dhe mungesën e konkurëncës së fortë (kompania e dytë në këtë treg e mori licensën në vitin 2000). Liberalizimi i tregut të telekomunikacioneve dhe shndërrimi i tij në një treg me 4 operatorë e forcoi shumë konkurencën dhe Kompania AMC ndryshoi pronësinë diku nga viti 2015, duke ndryshuar emrin në treg dhe duke u paraqitur me Telekom Albania. Nën këtë emër vazhdoi thuajse 4 vite, për të ndryshuar sërish pronësi dhe tashmë kompania është ONE Communications. Duket se privatizimi i fundit dhe kalimi nën pronësinë e Albania Telekom Invest Ad i ka bërë mirë kompanisë. Pasi gjatë vitit 2020, “ONE Telekommunications” arriti që të ruajë nivelin e të ardhurave të një viti më parë, duke siguruar pra rreth 8.5 miliardë lekë të ardhura. Edhe pse ishte vit i vështirë prej pandemisë, edhe pse depërtimi i SIM ka arritur në 117 për qind të popullisë, sërish ONE ka arritur të zgjerojë bazën e saj të klientëve në 37 për qind të bazës totale.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Recent Posts

Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More