Kompania GSA

Xhiro e biznesit 2017:  89 milion EURO
Ndryshimi % 17/16:   + 137
Numri i punonjësve:  180
Vendndodhja:  Tiranë

Viti 2017 ishte i vështirë sa i takon situatës energjitike. Thatësira disi e tejzgjatur krijoi defi cite në prodhimin e saj nga turbinat e hidrocentraleve, mirëpo në kushtet e sotme këto vështirësi janë më se të kapërcyeshme. Investimin për zgjerimin e kapacitetit transmetues të energjisë, si dhe egzistenca e disa kompanive të specializuara prej vitesh për ndërmjetësimin dhe importin e energjisë kanë bërë që në vend të mos dëgjohen më zhurmat e gjeneratorëve si kompënsim për mungesën apo kufi zimet e energjisë elektrike. Një prej kompanive më të rëndësishme të këtij tregu, e krijuar shumë vite me parë dhe e specializuar në ndërmjetësimin e energjisë është GSA. Aktiviteti i kësaj kompanie, si dhe i simotrave të tjera në fushën e saj është i varur prej prodhimit të energjisë elektrike në Shqipëri. Nëse ky prodhim është i bollshëm, atëhere edhe aktiviteti i këtyre kompanive është në nivele jo shumë të larta. Mirëpo nëse ditët pa reshje vazhdojnë për një kohë të gjatë, atëhere ky është një lajm i mirë për këto kompani sepse kjo do të thotë se ata janë thirrur në apel për të plotësuar nevojat për një produkt aq të rëndësishëm sikurse është energjia. Viti 2017 ka qenë jo fort i mirë për KESH-in apo hidrocentralet privatë, por boshllëkun e tyre e ka përmbushur më së miri GSA dhe kompani të tjera që kanë këtë natyrë aktiviteti. GSA realizoi vitin e kaluar një aktivitet në nivelin e afro 80 milionë eurove, një nivel biznesi ky që e renditi kompaninë të 18-tën ndër kompanitë më të mëdha të biznesit shqiptar. Krahasuar me një vit më parë kompani njohu rritje mbi 150 për qind cka konfi rmon pra faktin se viti i kaluar ishte një vit i mirë për të. Edhe përgjatë 2017 pati një konkurencë të madhe në këtë sektor sepse i tillë është konfi guruar ai. Një sektor me shumë protagonitë konkurentë, vendas e të huaj, por që në fund pati si fi tues absolut të garës GSA. Në fakt ka shumë vite që kompania është lider i sektorit të saj dhe cdo vit ajo vetëm e përforcon këtë lidership. Dhe kur merr parasysh edhe faktin se tregu i energjisë është i hapur, gara në të zhvillohet mes subjekteve pas kufi zime shtetësie atëhere bëhet akoma më e plotë dhe e rëndësishme udheheqja e tregut prej GSA-së.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2018”

Recent Posts

Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More