Mario Bracci

Xhiro e biznesit 2017:  50 milion EURO
Ndryshimi % 17/16:   + 34
Numri i punonjësve:  199
Vendndodhja:  Thumanë, Krujë

Në muajin shkurt të vitit 2017, në kompaninë “Antea Cement” ndodhi një ndryshim në kupolën drejtuese të saj. Në krye të kompanisë u emërua z. Mario Bracci., një profesionist me një background të fortë professional në industrinë e cimentos dhe me përvoja shërbimi në vende të ndryshme të botës si Itali, USA, Zvicër, Marok, Spanjë etj. Në përvojën e tij mbi 25 vjecare z. Bracci ka menaxhuar biznese me mbi 400 milionë euro turnover dhe mbi 1000 të punësuar. Nuk mund të jetë rastësi fakti që, edhe pse ka pak më shumë se një vit të plotë kalendarik në krye të “Antea Cement”, kompania e re që ai drejton ka njohur një përmirësim të dukshëm të performancës së saj. Po qe se ndryshimet në stafi n drejtues të kompanisë janë bërë për të përmirësuar e cuar më përpara punën, atëhere ky është një qëllim plotësisht i arritur. Gjatë vitit 2017, “Antea Cement” ka mundur të realizojë një xhiro biznesi mbi 50 milionë euro, ndërkohë që një vit më parë aktiviteti i kompanisë ishte afro 34 milionë euro. Rritja, sikurse shikohet nga krahasimi i shifrave është e ndjeshme, rreth 34 për qind, e këtu patjetër rol ka edhe përmirësimi i menaxhimit të kompanisë. Përmirësimi i performanxës së Antea-s vijon edhe me treguesin e eksportit. Për vitin 2017, ku tregues ishte ne kuotën e 2.3 miliardë lekëve ose afro 17 milionë eurove, ndërkohë që në vitin paraardhës kompania realizoi një eksport prej 7 milionë eurosh.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2018”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More