Arben Ndreka

Emri i kompanisë:  “LUFRA sh.p.k
Xhiro e biznesit 2017:  7,5 milionë euro
Numri i punonjësve:  218
Vendndodhja:  Lushnje

Gjatë vitit 2017, kompania e prodhimit të produkteve blegtorale “LUFRA” festoi 25 vjetorin e saj. Eshte një kohë e gjatë dhe e mjaftueshme gjatë së cilës, është punuar cdo orë, cdo ditë, cdo muaj e cdo vit për të shkruar kapitujt e historisë së një suksesi, që tashmë është evident. Ajo që nisi si një nisëm spontane biznesi prej Arben Ndrekës, thjesht si një përpjekje e një njeriu, sot po figuron një realitet impresionues biznesi Aktualisht, kompania “LUFRA” është lidere e tregut ku ajo operon. Por këtë kurorë mbretërimi ajo ka vite që e ka marrë dhe po e ruan me fanatizëm. Pjesa më e madhe e konsumatorëve kanë bërë një “martesë” të gjatë e të fortë me këtë kompani, bazuar në besueshmërinë kundrejt saj. Dhe kanë bërë mirë. Sepse, në kushtet kur tregu i produkteve ushqimore përfaqëson problematika, rruga më e mirë që të mos bëhesh viktime e eksperimenteve, e manovrave mashtruese dhe e përpjekjeve të spekulantëve për të ndëruar biznes mbi fatkeqësinë tënde është ti besosh kompanive serioze si “LUFRA”. Sepse “LUFRA” nuk është thjesht një emër kompanie tashmë, por është një brand shqiptar, një brand që është bërë i njohur dhe i respektueshëm nga konsumatorët, pikërisht sepse ai njëhsohet me cilësinë, seriozitetin, përgjegjshmërinë e kujdesin karshi konsumatorit. Mbi 30 produktet që gjenden cdo ditë nëpër banakët e marketeve e supermarket- eve, e më pas në tavolinat e ngrenies së qytetarëve janë frut I një zinxhiri të tërë veprimesh që fillon me grumbullimin e qumështit cilësor nga fermat më të mëdha blegtorale të vendit e të kontrolluar rreptësisht nga laboratorët modern të kompanisë, përpunimin e tij nëpërmjet teknologjisë moderne të viteve të fundit, marketimin e tyre dhe shpërndarjen e përditshme nëpërmjet një flote prej më shumë se 70 automjetesh. Në dimër janë mbi 50 ton qumësht që përpunohen nga “LUFRA” në ditë, kurse në verë sasia shtohet, duke arritur deri në 70 tonë. Megjithëse kompania është rritur cdo vit krahasuar me paraardhësin, megjithëse “LUFRA” nuk është kërcënuar asnjëherë sa i takon statusit të liderit të sektorit ku operon, sërish, dëshira e drejtuesve për të synuar rritje të mëtejshme të kompanisë është konkretizuar me blerjen e fabrikës “MEGLE” apo atë të ujit mineral “DUKAT”. Kjo tregon se tashme familja Ndreka ndjehet e sigurtë dhe me përvojën e duhur në biznes.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2018”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More