Kompania Birra “Korça”

Emri i kompanisë:  Birra “Korça”
Xhiro e biznesit 2017:  6.5 milionë euro
Numri i punonjësve:  106
Vendndodhja:  Korçë

Në sektorin e birrës ka një numur shumë të madh subjektesh me këtë natyrë aktiviteti. Disa janë kompani vendase që prodhojnë dhe tregtojnë birrë të markës që ata kanë krijuar apo trashëguar, kurse disa të tjera janë përfaqësi të kompanive të njohura në botë të kësaj pijeje alkolike. Dhe kur funksionojnë një numër i madh kompanish të cilat presupozohet që janë në një garë që fillon në 1 janar e përfundon në 31 dhjetor të vitit kalendarik, atëhere pyetja bazë që lind në këtë rast është ajo që lidhet me fituesin e kësaj gare. Pra kush është kompania fituese e garës duke tregtuar këtë asortiment? Që ti japësh një përgjigje kësaj pyetje është e nevojshme të mos bazohesh aq shumë tek perceptimet apo iluzionet që krijojnë re- klamat e kompanive. Sepse sa i takon kësaj cështjeje ato krijojnë vecse konfuzion tek qytetari. Statistikat janë ato që dëshmojnë ecuri të mirë apo të keqe dhe nëse nisemi nga statistikat, atëhere mund të themi me siguri që birra “Korca” ka ecurinë më të mirë në treg edhe përgjatë vitit 2017. Fitimi i siguruar është një prej treguesve kryesor që e ekspozon kompaninë rentabile apo jo dhe birra “Korca” në këtë component jo vetëm që është më mirë se të gjitha simotrat dhe konkurentet e saj në treg, por e ka këtë tregues akoma më të përmirësuar se sa një vit më parë. Kështu, me 156 milionë lekët fitim i siguruar gjatë vitit 2017, kompania birra “Korca” renditet në vendin e 146 ndër kompanitë më të suksesshme të vitit, por shënon edhe një rritje prej afro 20 për qind të treguesit të fitimit. Kurse kompanitë e tjera konkurente me të as që nuk arrijnë të renditen fare në këtë listë, cka do të thotë që ose nuk kanë dalë më fitim, ose kanë dalë më një fitim të papërfillshëm ose kanë realizuar fitim të mirë por nuk e kanë deklaruar atë në atë masë që ai ka qenë realisht.

Me Shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2018”

Recent Posts

Miss Fake News
Miss Fake News Pedagogët e Gazetarisë në përgjithësi e veçanërisht ata që japin raportimin e lajmit kanë pak kohë që fërkojnë duart nga kënaqësia. Sepse tashmë nuk iu duhet të qëm...
June 25, 2024 Read More
Si e surprizoi Avni Ponari ish-Ministrin e tij?
Teksa lëvizte me makinë në Bulevardin “Dëshmorët e Kombit”, Avni Ponarit i zunë sytë  ish-Ministrin nga i cili varej institucioni ku ai punonte si Oficer marine. Ishte Ministri që si rezu...
June 18, 2024 Read More
Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More