Shpëtim Protoduari

Emri i kompanisë: Vakefi Glass
Xhiro e biznesit 2018: 8.5 milionë euro
Numri i punonjësve: 40
Vendndodhja: Berat

Gjatë gjithë këtyre viteve të ushtrimit të iniciativës së lirë është vënë re një dukuri e logjikshme, e arsyeshme, por jo fort e këndshme. Biznesmenë të ndryshëm të “periferisë”, pra të qyteteve të ndryshme të vendit, pasi kanë arritur të sigurojnë disa kapitale duke ushtruar aktivitetin në vendet e tyre të lindjes apo banimit, kanë preferuar të transferohen në Tiranë. Qëllimi i zhvendosjes është i thjeshtë. Tirana e Durrësi përbëjnë tregun më të madh e duke u vendosur këtu kanë menduar se krijojnë premisa rritjeje për bizneset e tyre. Mirëpo, pavarësisht kësaj dukurie, pavarsisht pra emigrimit të brendshëm të biznesmenëve e kapitale nga “periferia” në “qendër”, sërish qytetet e ndryshme të Shqipërisë i kanë të dalluarit, të talentuarit, të suksesshmit e tyre në biznes. Dhe jo vetëm në rang qyteti, por janë të tillë edhe në rang vendi. Janë të tillë që konkurojnë denjësisht, që kanë rol protagonist në sektorët ku veprojnë. Një shembull shumë i mirë ilustrues i kësaj cfarë thamë më lart është biznesmeni berates Shpëtim Protoduari. Si një beratas i vërtetë, ka 20 vite që ka themeluar kompaninë me emrin Vakefi Glass dhe as i ka shkuar ndonjeherë ndër mend të braktisë e të zhvendoset nga qyteti i tij i lindjes. Është një kompani, e cila ka si natyrë të aktivitetit të saj përpunimin dhe tregtimin e xhamave të sigurisë, prodhimin e dyerve e dritareve nga PVC-ja, plastika dhe alumini, realizimi I fasadave nëpër ndërtesa të ndryshme etj.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More