Adrian Aliko

Xhiro e biznesit 2018: 7 milionë euro
Ndryshimi në % 18/17: +18
Numri i punonjësve: 55
Vendndodhja: Vlorë

I magjinoni për një cast vështirësinë ku ndodhet një kandidat investitor në Shqipëri. Biznesi shqiptar paraqitet tashmë i strukturuar, i konsoliduar, eksploruar në cdo drejtim, me protagoniste te spikatur. Tregu paraqitet i fragmentarizuar dhe i pjesëtuar ndërmjet një numri të madh operatorësh në cdo aspect. Në këtë kuptim, duket se nuk ia vlen të investosh edhe pse mund ti kesh mundësitë financiare. Në pamje të parë ashtu është, megjithatë egzistojnë shembuj të shkëlqyer që tregojnë se si duhet bërë një investim. Egzistojnë kompani që kanë vlerën e një leksioni të shkëlqyer për atë se si duhet te mendojë, si duhet të logjikojë e cfarë vizioni duhet të ketë një investitor potencial. Një shembull I tillë është kompania “Ka Trading”. Kjo është një kompani e ideuar, e skicuar dhe e investuar në trajtën e një impianti prodhues për pampersa për fëmijë e pleq, me të gjithë prodhimin e destinuar për eksport. Pra, kur Ardi Aliko vendosi të ndërtojë këtë lloj biznesi, ai nuk iu referua fare tregut shqiptar, nuk bëri llogari mbi të, por arriti të ngrejë një fabrikë me teknologji bashkëkohore të aftë për të prodhuar produkt cilësor.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More