Kaner Altan

Emri i kompanisë: TUR TEKSTIL
Xhiro e biznesit 2018: 6 milionë euro
Numri i punonjësve: 350
Vendndodhja: Patos, Fier

Qeveritë e ndryshme në Shqipëri kanë përdorur shpesh incentiva për të stimuluar nxitjen e investimeve të huaja. Të vetëdijshme për përmasat e papunësisë si një plagë sociale e shoqërisë këto incentiva kanë shërbyer për investimet e huaja në tërësi dhe për ato,të cilat kanë një impakt të gjërë social në vecanti. Kompania “Tur Tekstile” është një kompani tipike e krijuar në këtë mënyrë. Ajo është rezultat I kombinimit të koshiencës së politikanëve lokalë të Fierit për të bërë dicka për zbutjen e papunësisë me inciativën dhe përvojën e Kaner Altan si biznesmen turk në Shqipëri. Duke shfrytëzuar politikën e qeverisë shqiptare për të dhënë ambiente me qera me 1 euro metri katror, në disa prej ambienteve të papërdorura të kompanisë publike Albpetrol u themelua 6 vite me parë TUR Tekstil. Sikurse kujton sot njëri nga aksionerët e saj e njëkohësisht drejtues I kompanisë, Kaner Altan, ajo e nisi punën me 40 vetë, për tu rritur gradualisht deri në nivelin e sotëm të një kompanie që performon përgjithësisht mirë.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Recent Posts

Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More