Asllan Baraj

Emri i kompanisë: KID ALB
Xhiro e biznesit 2018: 6 milionë euro
Numri i punonjësve: 100
Vendndodhja: Maminas, Durrës

Në sektorin e prodhimeve të qeramikës janë disa kompani të vendosura në Tiranë, Durrës, Lezhë, Fier, Korcë etj. Dhe sigurisht që është interesante të dihet se cila prej tyre ka patur performancën më të mirë. Që sqaron në fund të fundit edhe se prodhimet e kujt janë më të përfillura prej konsumatorit. Ka disa vite që kompania KID ALB, e cila ndodhet në Maminas, paraqitet si kompania që ka performuar më mirë, si kompania që e ka fituar garën me konkurentet e saj. E njëjta gjë mund të thuhet edhe për vitin 2018. Gjatë vitit të shkuar kjo kompani regjistroi një aktivitet në kufijtë e afro 800 milionë lekëve. Shumë më mirë se sa cdo kompani tjetër e këtij sektori. Është një volum aktiviteti dhe shitjesh thuajse sa mesatarja e viteve të fundit, por sërish është mirë kur kujton vështirësitë me të cilat haset kjo industri, si rrjedhojë e tkurrjes së sektorit të ndërtimit. Fati I KID ALB-it është largpamësia e drejtuesit dhe pronarit të saj, aftësia menaxheriale e tij. Sepse që në momentet kur u krijua, KID ALB u projektua e tillë që nëpërmjet tekbologjisë së lartë, nëpërmjet menaxhimit të kostove dhe cilësisë së produktit, të arrihej që të konkurohej jo vetëm me kompanitë simotra që ishin ekzistuese në treg, por edhe në tregjet rajonalë.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More