Fatos Cerenishti

Emri i kompanisë: Grand Blue Fafa
Xhiro e biznesit 2018: 6 milionë euro
Numri i punonjësve: 200
Vendndodhja: Durrës

Të shkosh për disa ditë në resortin turistik “Grand Blue Fafa” në Golem është e mjaftueshme jo vetëm për tu relaksuar e për të rikuperuar energjitë fizike e mendore, por edhe për disa konkluzione. Konkluzione këto që lindin nga meditimi i pashmangshëm që mund të përjetosh aty. Konkludimi i parë është se biznesmenë si Fatos Cerenishti janë heronj. Në fakt, cdo biznesmen, i cili ofron produkte apo shërbime në dobi të komunitetit e konform ligjeve është i respektueshëm e i vlerësuar. Por persona si investitori i “Grand Blue Fafa”-s kanë e meritojnë epitetin e heroit. Pasi kanë zgjedhur të investojnë shuma të konsiderueshme në një sektor sikurse është turizmi. Që në fillimet e shndërrimit ekonomik, turizmi ishte përcaktuar si një nga prioritetet e ekonomisë. Mirëpo, kaosi në urbanistikë dhe ndërtim, zaptimi i pronave e trojeve në bregdet, mossqarimi i cështjeve të pronësisë ishin zhvillime negative që jo vetëm nuk i dhanë hov atij, por e lanë vite e vite pas. Vetëm vitet e fundit turizmi ka filluar të modelohet disi, ku po realizohen investime të konsiderueshme.

Me shume Informacion mund te gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Me te miret 2019”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More