Faik Curri

Xhiro e biznesit 2020: 10 milionë euro
Ndryshimi në % 20/19: +20
Numri i punonjësve: 187
Vendndodhja: Tiranë

Mjaft prej protagonistëve aktualë të biznesit shqiptar kanë të përbashkët mes tyre faktin se e kanë nisur këtë rrugë që në vitet e para të ndryshimit të sistemit ekonomik. Dhe vazhdojnë sërish të jenë aktivë, të konkurojnë e luftojnë për fatet e bizneseve që themeluan shumë e shumë vite më parë. Jo pak prej tyre preferuan të diversifikojnë aktivitetet, duke ngulur “flamurë” në sektorë të ndryshëm të biznesit, kurse disa të tjerë vazhduan të ndjekin filozofinë: bëj atë që di më mirë të bësh dhe duaje atë që bën. Tek ky grup i dytë biznesmenësh, që ushtrojnë prej vitesh biznes të specializuar, që rritjen e kompanisë e adresojnë tek përsosja e saj dhe tek fuqia konkuruese e saj bën pjesë padyshim edhe një prej figurave të biznesit shqiptar, Faik Curri. Sistemi i ri ekonomik e gjeti të diplomuar prej pak kohësh në fakultetin e Inxhinierisë së Ndërtimit në degën e hidroteknisë dhe me një lloj ekperience si inxhiner i punësuar në shtet.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More