Arben Ndreka

Emri i kompanisë: “LUFRA” sh.p.k
Xhiro e biznesit 2020: 11 milionë euro
Numri i punonjësve: 241
Vendndodhja: Lushnjë

Kur Arben Ndrekës, së bashku me bashkëshorten e tij, Antonetës, iu desh një emër për sipërmarrjen që ata nisën në vitin tashmë të largët 1992, nuk u menduan gjatë. Një bashkim i gërmave të para të emrave dy djemve të tyre, Luis dhe Franc prodhoi emrin e kompanisë. Por njëkohësisht prodhoi edhe emrin e një brandi shqiptar. Dhe jo të një brandi dosido, por të një brandi të mirënjohur, të pranishëm në tryezat e shumë familjeve shqiptare në trajtën e përdorimit të produkteve të konsumit të përditshëm si kos, qumësht, djathë, dhallë etj. Sikur ta pyesje sot Presidentin e kompanisë, Arben Ndrekën nëse e kishte menduar që do të shkonte kaq larg, me siguri që do të përgjigjej në mënyrë mohuese. Sepse ai e di se cfarë sakrificash kanë bërë për kompaninë e tyre.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”