Isuf Begaj

Emri i kompanisë: Erzeni
Xhiro e biznesit 2020: 11.7 milionë euro
Numri i punonjësve: 250
Vendndodhja: Samaticë, Berat

Për të qenë të suksesshëm nuk ka nevojë të jesh gjeni, vizionar apo të kesh një diplomë universiteti. Të nevojitet vetëm një sistem drejtimi dhe një ëndërr”-thotë Michael Dell, miliarderi amerikan, CEO I kompanisë Dell. Sa herë meditoj rreth historisë së suksesit të shkruar prej Isuf Begës, nëpërmjet themelimit dhe drejtimit të kompanisë së prodhimit të produkteve të bulmetit, “Erzeni”, pikërisht kjo thënie e Dellit më vjen ndërmend. Sepse edhe Isuf Begaj, në fillimet e kompanisë nuk e kishte përfytyrimin dhe vizionin se do të mund të arrinte këtu ku ka arritur. Vërtet është burrë i mencur, i qetë e i shtruar, vërtet që edhe në ekonominë e dikurshme të kooperativës kishte punuar si ekonomist i saj, por ama, aktivitetin e nisi thjesht e vetëm me objektivin për ti siguruar familjes progres ekonomik. Sepse Isuf Begaj nuk e pranonte dot faktin dhe realitetin që mbolli sistemi i kaluar ku fshatari të mos kishte mundësi të siguronte qumësht, kos dhe produkte të tjera blegtorale për nevojat e tij. Nuk e pranonte dot situatën mjerane që u krijua nëpërmjet kolektizimit, më herët, e tufëzave e arëzave më vonë.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More