Helidon Rruga

Xhiro e biznesit 2020: 20 milionë EURO
Ndryshimi në % 20/19: 5%
Numri i punonjësve: 500
Vendndodhja: Durrës

Situata e jashtëzakonshme që kaloi shoqëria shqiptare në përgjithësi prej pandemisë së shkaktuar nga Covid 19 gjatë vitit 2020, pati një ndikim të madh edhe mbi biznesin shqiptar.
Disa sektorë u ndikuan pozitivisht pasi natyra e tyre e aktivitetit ishte e tillë, disa u ndikuan negativisht. Ndaj, pyetja më e zakonshme që mund të bëhet për cdo biznes, në një situatë të pazakontë, si ajo e vitit të kaluar është se cili ishte sensi i ndikimit të pandemisë dhe sa ishte masa e ndikimit të saj. Një pyetje e tillë vlen edhe për kompaninë “Koral Fish”. Nëqoftëse do të nisemi nga treguesit kryesor të performancës së saj, duket se pandemia nuk ka patur ndonjë ndikim të madh në veprimtarinë e saj. Sepse kompania realizoi gjatë vitit 2020 një aktivitet prej 18 milionë eurosh, ndërkohë që një vit më parë aktiviteti i saj ishte 19 milionë euro. Pra kemi të bëjmë me një ulje të aktivitetit prej 5 për qind.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More