Marin Gjonaj

Emri i kompanisë: Gjonaj Group ( Telecom, Promarketing, Digicom, Enertrade, Probroker)
Të ardhura bruto 2020: 250 milion EURO
Numri i punonjësve: 600
Vendndodhja: Tiranë

Nga një studim që është bërë kohë më parë rreth moshës së pronarëve të bizneseve kryesore shqiptare rezultonte që shumica e tyre ishin mbi 60 vjec. Dhe kjo është mëse e kuptueshme. Këta pronarë e nisën biznesin atëhere kur filloi sistemi i ri ekonomik dhe vazhdojnë me protagonizmin e tyre duke shfrytëzuar avantazhin e të qenit pionerë të biznesit shqiptar.
Kjo tregon se sa e vështirë është për të rinjte për tu futur në elitën e biznesit shqiptar. Por jo se është e pamundur. Rrugën se si mund të nisësh një biznes në Shqipëri, në kushtet kur thuajse të gjitha sektorët janë të ezauruar e të , e tregon Marin Gjonaj.
Nëpërmjet shembullit të tij. E ka nisur biznesin këtu e dhjetë vite më parë kur ishte vetëm 20 vjec dhe sot radhitet cdo vit tek klasa e biznesmenëv të rëndësishëm të vendit, duke qenë edhe biznesmen i madh, edhe biznesmen me impakt social, edhe biznesmen kreativ, edhe biznesmen efektiv. Kur e filloi biznesin, nuk e ndërmori këtë hap duke iu bashkangjitur një sektori me shumë operatorë dhe duke shpresuar që nëpërmjet konkurencës të merrte pjesën e tij të tregut.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Recent Posts

Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More