Mario Bracci

Xhiro e biznesit 2020: 61 milion EURO
Ndryshimi në % 20/19: +12
Numri i punonjësve: 200
Vendndodhja: Thumanë

Kompania “Antea Cement” bën pjesë në grupin e atyre bizneseve që e mbaruan aktivitetin e tyre gjatë vitit 2020 të pandikuara nga pandemia. Dhe kjo është e shpjegueshme dhe e kuptueshme lehtë. Si një industri, prodhimi i së cilës ka lidhje me sektorin e ndërtimit, ecuria e këtij sektori kushtëzon për mirë apo për keq veprimtarinë edhe të kompanive prodhuese të cimentos,
sikurse është Antea. Mirëpo ndërtimi nuk pati asnjë frenim nga pandemia. Ndërtimet e reja në Tiranë vazhduan me intensitetin e zakonshëm, projektet e infrastrukturës të nisura vitet e kaluara, të kombinuara këto edhe me iniciativat e reja, gjithashtu ishin në ritëm të mirë. Ndërkohë që, ky sektor pati një “bonus” të vecantë. Fatkeqësia natyrore e tërmetit të para dy viteve krijoi një konjukturë të favorshme për kompanitë që veprojnë në sektorin e ndërtimit dhe të prodhimit të materialeve bazë për to. Zhdukja e gjurmëve dhe plagëve të tërmetit, nëpërmjet programit të rindërtimit, i përqëndruar kryesisht në Tiranë, Lac e Fushë Krujë, solli një rritje të kërkesës për produktet bazë.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

 

Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More