Shefqet Kastrati

Emri i kompanisë: Kastrati Group
(Kastrati SHA, Kastrati, Albsig, ASA Autostar Albania, TENET etj)
Xhiro e aktivitetit 2020: 600 milionë euro
(Kastrati SHA, Kastrati, TENET, Albsig, Auto Star Albania, etj)
Numri i punonjësve: 1200
(Kastrati, Kastrati sh a, Albsig, Auto Star Albania, etj)
Vendndodhja: Durrës

Edhe pse ka kaluar më shumë se një vit, pamjet e Shqipërisë në kohën e fillimit të pandemisë janë të freskëta për këdo. Rrugë të boshatisura, makina ta parkuara ose të future në garazhe prej urdhrit të qeverisë, dalje vetëm me leje të siguruar nga e-Albania në një orë të caktuar dhe për një kohë të caktuar. Ato pamje të pazakonta e krijuan një perceptim që biznesi më i prekur ndoshta nga pandemia do të ishte ai i tregtimit të karburanteve. Dhe një ide dhe perceptim I tillë tashmë konfirmohet edhe nga shifrat. Gjigandi i këtij tregu, Kastrati Group duket se ka patur një aktivitet të ndikuar negativisht nga kriza e Covid 19. Nga karantina e vendosur prej qeverisë dhe nga kufizimi i lëvizjeve për një periudhë të gjatë. Janë numrat e biznesit që e konfirmojnë këtë. Kastrati Sh.a që është edhe kompania më e madhe në tregun e karburanteve ka regjistruar gjatë vitit 2020 një aktivitet në nivelin e 46 miliardë lekëve ose rreth 390 milionë eurove. I krahasuar me vitin paraardhës, që ishte një vit normal konstaton se ndikimi i pandemisë ishte afro 18 miliardë lekë rënie, Ose afro 150 milionë euro. Ose mbi 25 për qind rënie.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2021”

Recent Posts

Avantazhi që u kthye në skllavëri
  Shpëtim Luku Përpara syve në një karburant të Dhërmiut të shfaqet një pamje me të cilën nuk je mësuar. Një filipinas me sens humori kryen veprimet e zakonshme që i takojnë të k...
June 2, 2024 Read More
Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More