Genc Mataj


Drejtor i Përgjithshëm i kompanisë së transportit “Pelikan”
Xhiro e biznesit 2021: 12.5 milionë euro
Ndryshimi në % 21/20: +25
Numri i punonjësve: 124
Vendndodhja: Durrës

Gjatë vitit 2021 performanca e kompanisë së transportit “Pelikan” ishte shumë e mirë. Regjistroi një volum aktiviteti në vlerën e 1,56 miliardë lekëve ose rreth 25 për qind më të lartë se sa ai i një vitit më parë. Sic duke, dalja nga pandemia, ose më saktë heqja e masave kufi- zuese e gjallëroi biznesin shqiptar, e për rrjedhojë e ktheu në nivelet dhe ritmet e zakonshme vjetore të rritjes edhe kompaninë “Pelikan”.
Agjensia Pelikan u formua në vitin 1991 nga Feruz MATAJ. Nga viti 1991 deri në vitin 1994 agjensia ka operuar për shpërndarjen e Ndihmave Humanitare për Shqipërinë nga Italia dhe vendet e tjera të Europes nën emrin “Pelicano”.

Më shumë informacion mund të gjeni tek libri “Biznesi Shqiptar, Më të mirët 2022”


Recent Posts

Rikthimi i gjigandit mediatik
Shpëtim Luku Tregojnë se dikur, dikush po i raportonte Dritan Hoxhës, themeluesit të “TOP Channel”, disa lëvizje në funksion të konkurencës të një televizioni tjetër privat. Tani i T...
May 5, 2024 Read More
Makinat e reja pa certifikatë konformiteti shtohe
Makinat e reja pa certifikatëkonformiteti shtohen ne treg Përballë koncesionarit zyrtar, pozicionohet një shitës ambulant, shpesh herë me një ‘kasolle’ ku ka vetëm një tavolinë, një ...
March 30, 2024 Read More
SHPËTIM LUKU/ Leksioni i një eksportuesi
Qëkurse euro është zhvlerësuar karshi lekut, duke u stabilizuar në raportin ku 1 euro këmbehet me 100 deri 105 lekë, nuk kanë reshtur ankesat dhe kërkesat e eksportuesve shqiptarë. E kanë b...
February 1, 2024 Read More
Të jetosh përtej mundësive të tua!
Të jetosh përtej mundësive të tua! Vite më parë, kur u ndërtua kompleksi turistik "Laguna", në Malin e Robit, shitjet e apartamenteve apo ambienteve të tjera në të u bënë në kohë rek...
January 29, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/Pse janë kaq të korruptueshëm doga
Shpëtim Luku Xiao Min ishte një biznesmen kinez, i cili merrej me biznesin e tregtimit të veshjeve tekstile në Shqipërideri para vitit 2010, përpara se të transferohej në Maqedoninë e Veri...
January 16, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkat
SHPETIM LUKU/ Propozimi i Sokol Krajës dhe mëkatet e biznesit Ditët, muaj dhe vitet kalojnë dhe problematika më të cilën haset biznesi shqiptar sa I takon fuqisë punëtore së vjen dhe bëh...
January 9, 2024 Read More
SHPETIM LUKU/ Ish-kulaku që u bë biznesmeni më
Mebiznesmenin korcar Luan Lartie kishim lënë të takoheshim tek një kompleks pallatesh në hyrje të Korcës, aty ku dikur ka qenë fabrika e trikotazhit. Është një kompleks, nga më të bukurit...
November 30, 2023 Read More